התמודדות עם לחץ
Home » התמודדות עם לחץ
מרגישים שהלחץ והסטרס משפיעים עליכם? מרגישים שהלחץ בעבודה מתחיל להשפיע על החיים האישיים?
הקורס המקיף שלנו נועד לספק לך את הכלים והטכניקות הדרושים בכדי להתמודד נכון עם מתח וסטרס ולשפר את הרווחה הכללית שלך. בין אם אתם מתמודדים עם מתח הקשור לעבודה, בעיות במערכות יחסים או סתם אתגרי החיים היומיומיים.
הקורס להתמודדות עם לחץ יכול לעזור לכם להחזיר את השליטה ולמצוא את השקט הנפשי.
התמודדות עם לחץ מבית לירון פורת - הדגשים
הקורס שלנו להתמודדות עם לחץ וסטרס הינו מעשי ומרתק, תוך התמקדות בפתרונות מהעולם האמיתי.
בקורס תלמדו מגוון טכניקות לניהול מתח, כולל תשומת לב, נשימות עמוקות ואסטרטגיות קוגניטיביות-התנהגותיות. נלמד גם כיצד לפתח הרגלי שגרה בריאים שיכולים לעזור לנו לשמור על חיים מאוזנים ומספקים יותר.
הקורס שלנו מושלם לכל מי שרוצה ללמוד איך להתמודד עם מתח ולשפר את הרווחה הכללית שלו. בין אם את.ה איש מקצוע עסוק, הורה בבית או סטודנט, הקורס שלנו יכול לעזור לך לבנות חוסן ולמצוא אושר והגשמה גדולים יותר.
היה מעולה! מעשיר, מהנה, מעניין לירון מדהימה חכמה וחדה.
דנה פוגל
המון המון תודה לירון על כל השיעורים שהיו איתך. נתת לי כלים טובים לעבוד איתם.
את פשוט מרצה אלופה ותודה על הכל שום דבר אינו מובן.שי פרץ
לירון פורת היא אחת מהיועצות האסטרטגיות והעיסקיות המרתקות והמוכשרות שפגשתי. יש לה רעיונות עמוקים ומקוריים
יוני דרור
את נהדרת! חכמה, מרתקת, מלאת ידע, אמפתית, מעשירה, מדויקת! תודה!!!
לאה רמתי
החומרים היו ברמה מאד גבוהה, לירון נתנה לנו כמה תרגילים ומשימות שממש הפילו לנו אסימונים. המפגש היה מצוין, מהנה ומועיל. כיף!
אביבית מאיר
שמחתי להשתתף בקור עם לירון, זה היה מאוד מקצועי ומעשיר מלא תוכן שבאמת עוזר ומכוון בעתיד, מצד שני לירון בנאדם מאוד חיובי ונותנת מכל הלב ובאהבה, פשוט אנרגיות חיוביות וגורמת למוטבציה, מאחלת לה כל הצלחה והתקדמות.. פשוט מגיע לה 🤗💚🌹🌹🌹🌹🌹
אננה מעצבת גרייס
5 טכניקות ראשוניות להתמודדות עם לחץ וסטרס
מיינדפולנס: מיינדפולנס היא טכניקה הכוללת תשומת לב לרגע הנוכחי ללא שיפוט. זה יכול לעזור להישאר מקורקע ולהפחית תחושות של חרדה ומתח. כדי לתרגל מיינדפולנס, עלינו לנסות להתמקד בנשימה, להתבונן במחשבות שלנו ללא שיפוט ולעסוק בפעילות פשוטה כגון הליכה או יוגה.
פעילות גופנית: פעילות גופנית סדירה יכולה לעזור להפחית מתח ולהגביר את מצב הרוח. זה גם יכול לעזור לך להרגיש יותר אנרגיה וממוקדת במהלך היום. נסו לשלב לפחות 30 דקות של פעילות גופנית מתונה בשגרת היומיום, כגון ריצה, שחייה או רכיבה על אופניים.
טכניקות הרפיה: טכניקות הרפיה כגון נשימות עמוקות, מדיטציה או הרפיית שרירים מתקדמת יכולות לעזור להפחית מתח ולקדם הרפיה. נסו להקדיש כמה דקות בכל יום כדי לתרגל את הטכניקות האלה. ניתן למצוא תרגולי הרפיה באמצעות אפליקציית מדיטציה מודרכת.
תמיכה חברתית: בילוי עם חברים ובני משפחה יכול לעזור להפחית מתח ולקדם תחושות של רווחה. שקלו לשמור על קשר עם אנשים אהובים באמצעות שיחות טלפון רגילות, שיחות וידאו או ביקורים אישיים.
ניהול זמן: ניהול זמן לקוי יכול להוביל לתחושות של הצפה ולחץ. כדי להפחית מתח הקשור לזמן, חשוב לתעדף את המשימות שלנו, לפרק פרויקטים גדולים לצעדים קטנים יותר, ולהציב לעצמינו יעדים ריאליים. כמו כן, חשוב לקחת הפסקות לאורך היום כדי לעזור לשמור על מיקוד ולהפחית שחיקה. לקורס ניהול זמן אפקטיבי >>
התמודדות עם לחץ - המפגשים
מפגש 1 – טכניקות מיינדפולנס
מפגש 2 – טכניקות הרפיה
מפגש 3 – ניהול מתחים וסטרס
מפגש 4 – תעדוף וניהול זמן
מפגש 5 – התמודדות עם מתח וסטרס ארוך טווח
מפגש 6 – ניהול סטרס בעבודה
מפגש 7 – להסתכל על החיים ב ZOOMOUT – פרופורציות
התמודדות עם לחץ יומיומי - כן, אנחנו בישראל
לא משנה איך נסתכל על זה, אי אפשר שלא להסתובב כאן בארץ בתחושה מעיקה של דאגה מתמשכת.
גם אני, שלא פותחת חדשות ולא חשופה באופן תמידי לזרם הבלתי פוסק של חדשות רעות (ובאמת מדאיגות) מקבלת כל הזמן את הדיונים האלה בפנים מהסביבה שלי.
אין לאן לברוח. מצב הרוח הלאומי בקאנטים.
וזה משפיע עלינו. על כולנו. גם ברמת הפרודוקטיביות.
כי מי באמת יכול להיות 100% IN על הפרויקט הזה שצריך לסיים
כשכל יום פוטנציאלית איראן יכולה להחליט שהיא שולחת עלינו
עוד כמה כתבמי"ם שצריך לחכות להם 9 שעות?
החדשות הטובות הן, שאפשר לצאת מהספירלה האינסופית של המחשבות השליליות ושיש הרבה דברים שאנחנו יכולים לעשות כדי לקחת את העניינים לידיים
ולהתמודד עם סטרס וחרדה (ובינינו, זה גם הנשק הטוב ביותר מול אלה שישמחו שנשאר מפוחדים וחסרי אונים).
הנה 9 טיפים מפוגגי סטרס מתוך הסדנא שלי בנושא:
1. להזכיר לעצמנו שאנחנו יודעים להסתדר- כמה פעמים קרה לכם שחשבתם שהגיע סוף העולם אבל בסוף מצאתם פיתרון? מניחה שיותר מפעם אחת. היזכרו בכל אותם פעמים שבאמצעות התושיה הבלתי נגמרת שלכם הצלחתם לעמוד בלחצים ולגרום לדברים להסתדר לטובתכם גם אם בהתחלה זה היה נראה ממש רע.
2. להבחין בין מה שבשליטתנו לבין מה שלא – אין טעם לדאוג ממה שאנחנו לא יכולים לשנות, כמו מפלס החיבה של מנהיג איראן לעם היהודי כי אנחנו כנראה לא נצליח לשכנע אותו להפוך לאוהב ישראל. אבל אנחנו בהחלט יכולים לוודא שהממ"ד שלנו ערוך ומוכן ונעים לנו לשבת בו, למקרה שנצטרך לבלות שם קצת יותר, או אם ממש נמאס לנו, תמיד אפשר לשקול איזו נסיעה לחו"ל. על סדנת קבלת החלטות בחוסר וודאות כבר אמרתי?
3. להתמקד במודע בטוב – המוח שלנו הוא מוח הישרדותי ולכן מראש אנחנו שמים לב יותר לדברים השליליים מאשר לדברים החיוביים. למשל, אם אכלתם מנת פסטה ממש טעימה במסעדה אבל התיישב לכם זבוב בצלחת, כנראה שמה שתזכרו זה דווקא את הזבוב. לכן, אנחנו צריכים להרגיל את עצמנו באופן מודע לתרגל הודיה
(זה גם משפיע על הניורו-פלסיטקה של המוח ובונה חיווטים חדשים. מומלץ)
אין אזעקות היום, כולם בריאים ושלמים, יש חשמל ומים בברז….
אפשר גם לתרגל את זה עם הילדים – אצלנו למשל לפני השינה מתרגלים את משחק החיוכים בו כל אחד מאיתנו מספר על חיוך אחד לפחות שהיה לו במהלך היום- משהו ששימח אותו.
נסו את זה, זה משחרר ומגלה לך דברים שלא ידעת על בני המשפחה האחרים/בן או בת הזוג.
4. להפעיל את מנגנון הפסימיות הגנתית- אחת הפעמים הבודדות בהן פסימיות היא דבר חיובי היא כאשר משתמשים בה כדי להרגיע את המערכת.
מאז שאני זוכרת את עצמי, יש לי נטייה לחשוב על התרחיש הגרוע ביותר שיכול לקרות בעקבות מקור הדאגה שלי, ומיד אני בונה תוכנית פעולה למה שאני הולכת לעשות במידה והתרחיש שבראש שלי יתגשם (ספוילר: מחקרים רומזים לנו ש-99.8% שהוא לא יתגשם).
מה שהגישה הזו מאפשרת לנו היא גם תחושה של שליטה- כי הנה…יש לנו תוכנית.
וגם להעיז להיות אמיצים יותר עם מעשים שחששנו מהם כשהם רק היו דאגה צפה בראש. כי הנה…יש לנו תוכנית.
5. להכיר את העיוותים החשיבתיים שלנו – מחקר של דר' דיוויד ברנס – מצא 10 עיוותים חשיבתיים שכל אחד מאיתנו חשוף להם בשלב זה או אחר בחייו, שגורמים לכך שהפרשנות שלנו לתמונת המציאות תהיה לקויה.
אם נכיר את העיוותים האלה, נוכל להרגיע את המערכת,
להימנע מהם ולהרגיש טוב יותר.
6. לתרגל מדיטציה והוויה של זן – הרבה נזירים בודהיסטיים אמרו הרבה פעמים שאנחנו לא המחשבות שלנו. למרות שכעת זה אפילו יותר מאתגר מאשר בימים רגילים, לשבת למדיטציה קצרה ולהתרכז בנשימה שלנו במקום בדאגות לאירועים שאולי ואולי לא יקרו, עוזר להחזיר את כל המערכת לאיזון.
7. לזכור שהמשחק ממשיך- אומרים שעד שלא מתים זה לא נגמר, וגם אחרי זה…תלוי במה אתם מאמינים… אם נזכיר לעצמנו שאנחנו לא תמיד רואים את התמונה הגדולה ושגם אירועים קשים יכולים להוביל בסופו של דבר למקומות חיוביים (שכרגע אנחנו פשוט לא מודעים אליהם) נוכל להרגיל את עצמנו שאתגרים הם חלק מהחיים ולא להפוך את הכאב שאנחנו חווים ברגע מסוים לסבל לטווח ארוך.
8. ליצור רגעים קטנים של אושר – גם כשהמצב מאתגר, מותר לנו להנות. כן…זה מותר. כוס יין אדום טוב, שיחה עם חבר קרוב, מקלחת חמה ומפנקת, פלייליסט משובח, חיבוק ממישהו אהוב… חשוב שנקפיד להרים לעצמנו כי "אם אין אני לי מי לי"?
9. 40% זה 100% החדש – אם אתם מזהים שהפרודוקטיביות שלכם או אפילו בארגון בירידה ביום או שבוע מסוים (מוזמנים לקרוא על תהליך שיפור ביצועים), הלקאה עצמית לא תעזור. מותר לנו לא להיות במיטבנו תמיד ולהיות מושפעים מהמצב. אם אנחנו ממש מתקשים לתפקד, אולי זה סימן שהגיע הזמן ליום חופש שמתמקד כולו בהטענת המצבר האישי. מבטיחה לכם שבחמ"ל המודאגים הלאומי יסתדרו בלעדיכם ליום אחד לפחות.