הכנתי רוטב פטריות שמפיניון
מהפשוט הזה שקונים בשקית ומערבבים עם מים
הבריאותיים יגידו שזה לא ממש בריא,
אבל, לי זה טעים-
וזה מה שחשוב.
היום חיממתי לעצמי בורקס בתנור.
לא ארוחה אידיאלית, אבל כשהוספתי את הרוטב מלמעלה… יאמי.
הבורקס השתדרג פלאים.
כשגרתי ליד שוק הכרמל, סמי בורקס, הקשיש והנחמד
היה מגיע מדיי פעם בשישי עם עגלת הבורקס שלו.
הייתי קונה אצלו בורקס תרד בשרני שבאופן רגיל לא ממש עושה לי את זה,
אבל סמי- היה ביד רועדת ומיומנת חותך אותו באמצע, כך שהאדים מציצים החוצה,
פורס קצת עגבנייה טרייה, מלפפון חמוץ בצד ו- ווואוו.
זה הפך להיות הבורקס של סמי.
בורקס בליגה אחרת.
ועכשיו כשבלסתי לי בעונג את הבורקס ששחה ברוטב שמפיניון,
תהיתי לעצמי-
כמה זה פשוט לפעמים להוסיף איזו תוספת קטנה שמשדרגת הכל,
להשקיע מאמץ קטן שישדרג הכל פלאים,
לא רק עגבניה לכריך אנמי,
או רוטב לבורקס,
לא רק בעולם הקולינריה, אלא בכלל בחיים:
שיר להתחיל את הבוקר
חיוך כשאומרים בוקר טוב
ליפסטיק לפרצוף נטול איפור
מחמאה לעובד
נגיעת בייליס לכוס קפה (טוב נו, אני חובבת קולינריה)
ועוד ועוד
מאמץ קטן ששווה המון המון
מה התוספת המנצחת שלכם?